diumenge, 1 de gener de 2017

Brownie de fruits secs {fet amb farina de teff}


Coneixeu la farina de teff? Jo fins fa molt poc no, però ara em sembla que em convertiré en una addicta. Em recorda molt, en olor i textura, a una farina amb la qual la meva mare ens feia les farinetes a mi i als meus germans més petits allà al Brasil. Això ho hauré d'esbrinar. El teff és un cereal que es cultiva i es consumeix des de l'antiguitat, més de 5.000 anys, al Corn d'Àfrica. Es cultiva principalment a Eritrea i Etiòpia. Es tracta d'una farina sencera sense refinar i que està exempta de gluten. De color marfil es presenta en forma de pols molt fina. Indicada per a persones celíaques, veganes, diabètiques, vegetarianes i per a dietes de control de pes. Aquesta farina es pot fer servir en receptes com a espessidor en tot classe de guisats, sopes, salses i cremes. Ideal per a donar un gust diferent als pans, magdalenes, bescuits, galetes, creps i també, per descomptat, al brownie que preparem avui. Que triomfarà segur quan el tregui a taula. Va, que comencerem l'any d'una manera sana i dolça. 

Necessitarem:
 - 70 g de xocolata per a fondre Creo
 - 120 g de mantega 
 - 200 g de sucre
 - 2 ous
 - 2 cullerades soperes d'aroma de tarongina
 - 120 g de farina de teff
 - 25 g de pinyons
 - 25 g de panses
 - 10 dàtils esmicolats
 - sucre de llustre per a empolvorar (opcional)

Farem:
Posem el forn a escalfar a 180º C.
Fondrem la xocolata i la mantega en un bol de vidre posat al bany de maria.
Quan hàgim aconseguit la barreja cremosa la deixem refredar.
Seguidament hi afegim el sucre tot remenant i també els ous, un de cada vegada i continuant remenant. 
Ho perfumem amb l'aroma de tarongina i ara ja podem abocar la farina de teff.
Remenem fins a aconseguir que la barreja sigui ben cremosa.
Afegim els fruits secs i donem un tomb de cullera perquè es reparteixin ben bé.
Folrem el motlle que usarem amb una capa de paper d'alumini i per sobre un full de paper de forn.
Hi aboquem la massa del brownie i l'aplanem amb l'ajut d'una cullera, o d'una espàtula, que ompli bé el motlle. 
Enfornem durant uns 25/30/35 minuts, segons el forn, que no cal que estigui cuit del tot perquè ha de quedar humit.
El servirem tebi o fred i empolvorat amb sucre de llustre.
Si l'acompanyem amb una copeta de vi dolç encara ens agradarà més, o amb un bon te a les cinc també.
I comencem l'any amb moltes ganes de què tot vagi bé a tothom, que tinguem salut i ens cuidem amb molta tranquil·litat i gaudint dels moments bons que l'any nou ens portarà. 
Us desitgem un molt feliç 2017!

Jardin d'hiver, Duo Gadjo and their hot friends

                                 ... je veux changer d'atmosphère
                                                      dans mon jardin d'hiver...


2 comentaris:

  1. No coneixia aquesta farina, sembla força interessant i el brownie té un aspecte molt apetitós. Molt bon inici d'any. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Chus,
      Aquesta farina dóna un gust molt bo als bescuits. Ja em diràs si la proves.
      Un feliç any 2017! Salut i bona cuina.
      Nani

      Elimina