dijous, 22 de desembre de 2016

Kedgeree {surt al primer capítol de Downton Abbey}


M'agraden les sèries angleses de televisió. Una d'elles és Downton Abbey, que encara estic seguint. Sí, vaig endarrerida però tinc l'avantatge que me la miro tranquil·lament i quan puc. Em va cridar l'atenció en el primer capítol que havien de servir un kedgeree i ho fan de manera exquisida com ho demana l'alt nivell dels comensals aristòcrates. Jo em vaig quedar amb ganes de preparar-lo i avui em venia de gust fer-ho. Es tracta d'una recepta d'origen indi i el van portar al Regne Unit sobre el segle XVIII. Nosaltres l'hem adaptat al nostre gust convertint-lo en una amanida calenta, cuinant-lo sense la nata i sense el vi que porta l'original. Es pot fer amb peix fumat i amb peix fresc. A la nostra versió en posem de les dues maneres. I la flaire que ha deixat l'arròs basmati a la cuina és perfumada. No cal dir que repetiré però en la seva recepta original, perquè si així ens ha agradat, l'altre ha de ser encara més bona. A més, trobo que resulta un plat ideal per a aquests dies: pot ser un plat únic que no pesa i el podem acompanyar amb enciam amanit. Va, que a la cuina falta gent amb poques ganes de treballar però de menjar bé. Per a quatre persones,

Necessitarem:
 - 2 talls de salmó fresc 
 - 1 sobre de salmó fumat
 - 1 dotzena d'ous de guatlla
 - 4 cebes fresques
 - cebollí
 - sal i pebre
 - oli d'oliva verge extra
 - 2 cullerades soperes de mantega
 - 1 llimona
 - 400 g d'arròs basmati 

Farem:
Bullim l'arròs en aigua i quan estigui cuit l'escorrem i reservem.
He de dir que el vaig comprar de fàcil cocció, que va en unes bosses i és aromàtic, amb un molt bo resultat.
Fem el mateix amb els ous de guatlla: els bullim durant uns set minuts, escorrem, pelem i reservem.
En una paella amb dues cullerades soperes d'oli d'oliva hi ofeguem la ceba tallada a tires.
Quan sigui transparent hi afegim el salmó fresc, sense pell i tallat a daus. 
Salpebrem.
Seguidament hi aboquem l'arròs perquè s'escalfi i ho reguem amb el suc de la llimona.
Afegim la mantega i els ous de guatlla tallats per la meitat.
Remenem per a barrejar els gustos.
Presentem el kedgeree en una safata guarnit amb cebollí tallat a trossets i el salmó fumat per les vores.
Us desitgem un bon Nadal junt amb els vostres.

El Nadal més tropical, Gertrudis & Joan Garriga



4 comentaris:

  1. Això també ho tenim en comú, Nani. A mi també m'encanten les sèries angleses....I aquest kedgeree fa una pinta sensacional. Que passis un molt bon Nadal amb els teus i especialment amb la Violeta !!! Ens veiem el 2017

    ResponElimina
    Respostes
    1. Laura,
      Tenim moltíssimes coses en comú i això m'alegra. També et desitjo un molt bon Nadal i que realment ens veiem el 2017. Una abraçada ben forta,
      Nani

      Elimina
  2. Mmmm, molt interessant aquest plat, i més venint d'una sèrie com Downton Abbey, m'encanten l'exquisitesa i el bon fer britànics. En prenc nota. Molt bones festes, Nani i família!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones festes i un feliç 2017! I sí, m'agrada molt aquesta sèrie. Aquest plat el convertirem en un clàssic de casa.
      Una abraçada Chus i família.

      Elimina