diumenge, 13 de novembre de 2016

Unes patates acompanyades de pop {a la gallega}


La nostra etiqueta d'avui de cuina per a mandrosos està més justificada que mai. Més que una recepta és un consell. Fins i tot amb les fotografies ens deixem anar. Volem menjar bé però no tenim temps. Ens agrada la bona cuina però tenim dies de nyonya que, ai las, com ens hi posem? Nosaltres tenim la solució per a aquests moments: comprar bons productes ja preparats i que siguin de confiança, i amb un resultat casolà que ni els de casa ho notaran. Ens agrada el pop i el comprem cuit. Vàrem trobar un lloc on una gallega, que li té mà trencada, el prepara d'una manera molt i molt bona. El problema és que les patates que l'han d'acompanyar no les podem coure amb el caldo de la seva cocció. I sabem com fer-ho: el Fumet Aneto de marisc i peix de roca ens resol la situació. Les patates queden perfectes. Aquest plat el podeu preparar com a aperitiu o com a primer plat.  Per a quatre persones,

Necessitarem:
 - 1,5 kg de patates
 - 400 g de pop cuit 
 - 1 bric de Fumet Aneto de marisc i peix de roca
 - sal, pebre negre i pebre vermell
 - oli d'oliva verge extra

Farem:
Pelem les patates i les posem a bullir en una cassola amb el fumet de peix.
Deixem coure uns 15 minuts o punxem per a veure si són cuites.
Apaguem el foc, tapem la cassola i deixem que es beguin el fumet que ha quedat.
En un parell d'hores estaran al punt.
Doneu un cop de microones al pop per a treure-li la fredor.
Muntem el plat amb les patates tallades a rodanxes i el pop.
Salpebrem i amanim amb oli d'oliva, que nosaltres ho hem fet amb l'oli del primer raig.
Aquest cop hi posem també allioli que hi va de primera.
Si voleu i teniu temps, aquest plat també queda molt i molt bo amb la confitura de ceba que ja vàrem compartir amb vosaltres aquest estiu passat.
Un vi blanc hi posa el toc final.

Naie ChuppeAmsterdam Klezmer Band.



4 comentaris:

  1. Mmmm....que bones!Un gran plat! De tant en tant tenim aquells dies que no sabem què fer.....
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Olga,
      Dies d'aquells que la mandra ens guanya però acabem menjant bé.
      Una abraçada,
      Nani

      Elimina
  2. Respostes
    1. Ai Teresa,
      D'aquells plats que t'acaben agradant les patates més que el tall...
      Una abraçada,
      Nani

      Elimina