diumenge, 27 de novembre de 2016

A l'olla barrejada qui no entra para {joc popular}


A l'olla barrejada qui no entra para, a l'olla barrejada qui no surt ha perdut... Ho recordeu? I per a ser sincers no sé si encara es canta. Aquest joc popular de saltar a la corda que agradava a l'hora del pati, per a petits i no tan petits. Però avui farem una olla barrejada que poc té a veure amb el plat tan nostrat, només li hem manllevat el nom. Perquè hem fet una barreja amb restes de quan cuinem caldo en grans quantitats. A casa es fa el la carn d'olla amb tot l'escorregut quan ens reunim la família, però entre setmana sempre tenim a mà el caldo Aneto de pollastre per a quan ens ve de gust una sopa per a escalfar el cos. Aquest cop però, hem cuinat amb la varietat de caldo natural de ceba de cultiu ecològic  i hem aprofitat que ens havia sobrat verdura i pollastre del nostre. Total, resulta una olla on es pot posar tot allò que ens vingui de gust i que tinguem al frigorífic. El caldo per si sol és espès i gustós. Apa, podeu posar imaginació i veure amb què el faríeu. Per a tres racions,

Necessitarem:
 - 1 bric de Caldo natural Aneto de Ceba de cultiu ecològic
 - 100 g de pasta de sopa
 - restes del caldo de casa o verdures que ens vingui de gust
 - pollastre o carn
 - llegums
 - crostons de pa fregit
 - trossets de cansalada cuita a la planxa sense oli

Farem:
Escalfem el caldo de ceba i bullim la pasta, amb poca quantia.
Després hi afegim la resta.
Nosaltres hi hem posat uns crostonets de pa fregit i cansalada, que han donat un punt de cruixent molt bo.
He pensat que unes llesquetes torrades de pa amb formatge han de quedar molt bé sobre la sopa.
O amb una ceba cuita a foc lent...
L'hivern és llarg i ja anirem veient què hi podrem posar a més a més.
Plou i a casa s'hi està bé.

Je voulais te dire que je t'attends, Sacha Distel.



4 comentaris:

  1. Mmm....ve molt de gust aquests dies! Jo la faig molt semblant!
    Petonets, Nani!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Olga,
      És que les olles barrejades s'acaben semblant totes. És posar-hi allò que tenim a mà i que resulti lligat. A mi, aquesta m'ha agradat força.
      Una abraçada,
      Nani

      Elimina
  2. Nani, jo jugava a aquest joc!!!! Pero a aquestes alçades em quedo amb el plat. La olla barrejada m'encanta i la meva sogra la fa molt similar a la teva. Petons!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pili,
      T'ha portat records eh. I com li he dit a l'Olga totes les olles acaben semblant-se.
      Muacs,
      Nani

      Elimina