dimecres, 18 de maig de 2016

Carrot cake {amb farina de garrofa}



Una vegada més vinc a recordar el plaer de tenir un petit tros de terra, fer-nos un hortet i veure com després podrem gaudir d'allò que hem plantat. I aquest trosset pot ser una torreta on hi podem haver cultivat una tomaquera, un enciam o un manat de pastanagues com les que he fet servir per a cuinar aquest carrot cake, un deliciós pastís que hem arrodonit amb farina de garrofa que li dóna un gust extraordinari. Cal que ens hi posem. Per a un motlle desemmotllable de 23 cm,

Necessitarem:
 - 350 g de pastanagues ratllades
 - 110 g de farina de garrofa
 - 100 g d'ametlla en pols
 - 240 g de sucre de llustre
 - 170 g de farina
 - 1 cullerada (cafè) de canyella
 - 1 cullerada (cafè) bicarbonat
 - 2 cullerades (cafè) llevat 
 - 1 polsim de sal
 - 4 ous
 - 30 g d'oli d'oliva verge extra
per a la cobertura o frosting:
 - 360 g de xocolata blanca esmicolada
 - 35 cl de nata líquida
per al farciment:
 - melmelada de móres

Farem:
Aquest pastís el podem fer en un gran bol o amb la Thermomix tal com l'hem preparat.
Primerament batrem els ous i els barregem amb el sucre, deixant que uns cinc minuts a velocitat 3.
Seguidament hi anem afegint la resta d'ingredients un rere l'altre, en velocitat 2, incorporant la ratlladura de pastanaga al final. 
Enfornarem, amb el forn preescalfat a 170º, durant uns 50', o fins que punxant-lo amb un escuradents surti quasi sec. 
Mentre es cou prepararem la cobertura desfent la xocolata amb la nata al bany Maria, que un cop feta la posem al frigorífic uns 10/15 minuts.
Un cop hàgim tret el cóc del forn, deixem refredar, tallem per la meitat i farcim amb la melmelada.
Decorem amb la xocolata per sobre i, si volem, confitem unes pastanagues petites amb 200 ml d'aigua i 40 g de sucre, que bullin durant uns vint minuts.
El posem al frigorífic perquè s'endureixi la cobertura un parell d'hores.
Servim amb una rialla i un gotet de vi dols.

Drive, The Cars.



8 comentaris:

  1. M'encanta aquesta versió i tindré en conte el toc de la farina de garrofa... es ben original.
    T'ha quedat precios.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Mon,
      A mi és que m'agrada el toc de semixocolata que li dóna la farina de garrofa. Resulta especial.

      Elimina
  2. El pastís deu ser boníssim , però les fotografies son molt boniques.

    ResponElimina
  3. M'ha cridat molt l'atenció aquesta versió, el provaré de fer, tinc farina de garrofa esperant fer-ne alguna cosa :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja em diràs Mercè, si el fas, com t'ha queda. Segur que tu li donaràs el teu to màgic.

      Elimina
  4. Fa molt bona fila!! I ben orginal amb la farina de garrofa i mermelada de móres!
    Clara

    ResponElimina