dimarts, 3 de maig de 2016

Arròs amb bròquil i magret d'ànec {segona versió}



Fa dos anys ja vàrem fer aquest arròs amb un dels caldos Aneto, el que portava el sofregit de carn i verdures preparat per a paella de carn. Ara el tornem a cuinar però amb un sofregit de ceba confitada i emprem el caldo de pollastre, sí aquell que tots tenim al rebost per als dies que ens ve de gust, de manera inesperada, una sopa. O el tenim perquè senzillament ens agrada. Aquest és l'arròs que vàrem cuinar al showcooking a l'estand de Caldos Aneto a Alimentaria 2016. Resulta bo, molt bo. De les dues versions d'aquest arròs em quedo amb les dues. Feu-les i veureu que tant una com l'altra són ben bones. Que resulti més o menys caldós dependrà de si hi afegim més caldo, al gust de cadascú. Per a tres persones,

Necessitarem:
 - 1 magret d'ànec
 - 200 g de floretes de bròquil
 - 2 cebes mitjanes
 - oli d'oliva verge extra
 - sal i pebre
 - 240 g d'arròs bomba

Farem:
Tallem les cebes picades molt finament i les enrossim en una paella amb oli d'oliva durant uns 40 minuts, a foc baix, fins que veiem que s'han daurat.
En una altra paella ben calenta hi passem el magret tallat a dauets, sense oli perquè per si sol deixa anar el seu propi greix, fins que també sigui daurat.
Seguidament afegim les floretes de bròquil, sense tronc, a la paella on tenim la ceba.
Salpebrem.
Deixem coure uns cinc minuts tot remenant.
Ajuntem el magret, el seu greix, l'arròs i que es cogui un parell de minuts fins que el veiem -l'arròs- transparent.
Ara ja hi podem abocar el caldo de pollastre, que haurem escalfat prèviament, i que es cogui a foc fort uns 10 minuts.
Passat aquest temps baixem el foc i que es cogui uns deu minuts més o fins que veiem que l'arròs és al punt.
Deixem reposar 3 minuts i servim.
Si el maridem amb un vi de la terra molt millor.

I'm not in love, Johnny Logan.



2 comentaris:

  1. Nani, un cop més em sembla que has clavat la recepta. I la música! Estic coneixent i redescobrint una pila de bona música ju tament amb els menjars.
    No podria dir què m'agrada més.
    Seguirem seguint-te, una abraçada.
    Montse, la veïna de l'àtic

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Montse!
      Ja m'agrada veure't per aquí. Gràcies pel comentari. I si ara que farà bon temps fem un soparillo?
      Nani

      Elimina