dilluns, 15 de febrer de 2016

Pa de pessic de mantega {i farina de garrofa}



Fa uns dies em varen regalar un nou motlle per a fer pastissos individuals. Moltes gràcies Gemma! La veritat és que el vaig trobar molt bonic i el volia estrenar com més aviat millor. L'envoltori portava una recepta de pa de pessic de mantega i jo li he afegit farina de garrofa que li dóna un gust de xocolata sense embafar (m'agrada aquesta farina: aquí teniu una clotxa feta amb ella). Com que li queda un buit a dalt per a omplir, li posem xocolata desfeta on suquem les primeres maduixes que hem comprat enguany. Bo, fàcil i que pot complaure el paladar més exigent. Per a sis unitats, 

Necessitarem:
 - 100 g de farina
 - 40 g de farina de garrofa
 - 110 g de sucre
 - 1 1/2 cullerada (cafè) de llevat químic
 - 1/4 de cullerada (cafè) de sal
 - 1/2 de cullerada (cafè) de canyella
 - 60 g de mantega en pomada
 - 1/2 tassa de llet
 - 1 ou
 - 50 g de peta crispies xoco (optatiu)
 - maduixots
 - xocolata desfeta

Farem:
Posem el forn a escalfar a 175º C.
Untem el motlle amb mantega i l'enfarinem. 
La veritat és que jo he usat l'esprai antiadherent que tinc, perquè no volia que la farina embrutés els pastissos.
En un bol gran barregem els ingredients, excepte els maduixots i la xocolata desfeta, i batem durant uns tres minuts.
Repartim la pasta uniformement en els motlles, tractant de no fer-ho més de 3/4 per a evitar que vessin.
Enfornem i deixem coure entre 18 i 20 minuts.
Un cop cuits deixem refredar uns deu minuts encara dins el motlle i després els tombem damunt d'una reixa fins que es refredin del tot.
Els podem omplir amb crema o amb xocolata desfeta com ho hem fet nosaltres.
Suquem amb els maduixots. 

Muriel, Seguirem somniantSopa de Cabra.