dilluns, 16 de novembre de 2015

Un pesto de tardor {bolets i castanyes}



Quan vaig al mercat deixo que a les parades on compro em recomanin els productes que en aquell moment creuen que he de prendre. Divendres passat en Manel estava obrint un formatge parmesà acabat d'arribar d'Itàlia. 42 Kg en una sola peça. Em va fer tastar un trosset del mig i ell sabia que cauria rendida i que l'acabaria comprant. Em venia perfecte per a fer el pesto que tenia al cap. Amb productes de tardor: bolets i castanyes. Amb els bolets li donaria un punt diferent i les castanyes substituirien els pinyons. Oh la la que diria la Violeta. Per a quatre persones,

Necessitarem,
per al pesto:
 - 5 castanyes crues pelades
 - 4 rovellons (uns 50 g)
 - 10 g de fulles d'alfàbrega
 - 2 alls
 - 200 ml oli d'oliva verge extra
 - sal i pebre
 - 50 g de parmesà ratllat
 - 20 g de formatge blau
per a fer el plat:
 - 250 g d'espaguetis negres de sépia
 - quatre castanyes crues pelades i trossejades
 - el cos d'una sépia petita tallada a daus
 - 24 rovellons petits 
 - 8 llagostins 
 - oli d'oliva verge extra
 - sal i pebre

Farem,
Escaldem amb aigua els bolets per al pesto durant un parell de minuts, els colem i els posem al got de la batedora junt amb les castanyes, l'alfàbrega, l'oli d'oliva, els alls, els formatges i salpebrem.
Passem la batedora pel got i triturem al gust: o molt fi o deixant una certa textura.
Passem la sépia per una paella ben calenta i amb oli d'oliva.
Reservem.
També hi passem els llagostins oberts per la meitat i als que haurem tret el budell.
Repetim el procediment amb els bolets.
Bullim la pasta segons instruccions de la marca i colem.
Muntem el plat amb la pasta, el pesto, els trossos de sépia, les castanyes crues, els rovellons i els llagostins.

A white shade of pale, Noel Harrison.