divendres, 6 de novembre de 2015

Fem una crema {fonoll, carabassa, espinacs}



Enguany l'estiu no ha afavorit massa el cultiu de les carabasses tot i que tenia unes bones llavors que em va enviar en Francesc del blog La cuina de tots natros. Però el temps no es pot controlar i hi ha el que hi ha. Ara ja estem consumint l'última de les que van sortir i aprofitem per a fer una crema animant als més mandrosos a posar-se a la cuina. A més fem neteja del frigorífic i agafem un bulb de fonoll, unes fulles d'espinacs i mig pit de pollastre rostit que hi queden. Ens hi posem? 
Per a quatre persones,

Necessitarem:
 - 400 g de carabassa pelada i polida
 - 1 bulb de fonoll trossejat
 - 600 ml d'aigua
 - sal i pebre
 - oli d'oliva verge extra
 - 100 ml de llet desnatada
 - 50 g d'espinacs
 - pipes de la carabassa
 - 1/2 pit de pollastre rostit desossat
 - 2 cullerades soperes de mantega
 - dues llesques de pa tallades a daus

Farem:
En una cassola hi posem oli d'oliva i hi passem durant un parell de minuts la carabassa i el fonoll, cobrint-ho posteriorment d'aigua.
Salpebrem i deixem coure durant uns 20 minuts.
Afegim els espinacs, el pollastre, la llet i deixem coure uns 5 minuts més.
Apaguem el foc i hi posem la mantega.
Ho passem tot per la batedora.
En una paella a part hi fregim els crostonets de pa que l'acompanyaran.
Farem el mateix amb les pipes de carabassa que fregirem amb sal i oli d'oliva durant uns segons i tenint cura de tapar la paella perquè peten.
Servim la crema amb les pipes pelades (les he deixat senceres per a fotografiar-les) i els crostonets de pa.

El dia és esplèndid. Sortim a menjar-nos la crema al sol (el cel blau es reflecteix a la cullera) i la pau de viure un moment de tranquil·litat ens deixa el cos bé. Mathieu Boogaerts canta tot fluixet per a no trencar el moment Avant que je m'annuie. Ens acompanyeu?