divendres, 9 d’octubre de 2015

Confitura de llet {i uns colors de tardor}



Potser perquè m’agraden els seus colors i la seva llum. Potser perquè m’agraden els seus fruits. I potser perquè m’agrada el camp com està ara. Sigui pel motiu que sigui la tardor és l’estació que més m’agrada. I reservar uns dies de vacances per a gaudir-la és tot un luxe. Així que aprofitem per a fer un reset i veure què ens vindrà de gust preparar amb els productes de temporada. Fa uns dies vaig veure en un programa de la Sarah Wiener com esmorzaven confitura de llet i nosaltres la fem per a tenir-la a punt per a uns quants dies. Per a tres pots petits,

Necessitarem:
  -        1 litre de llet sencera i fresca
  -        900 g de sucre
  -        1 cullerada sopera de flors de tarongers o una beina de vainilla
  -        1 barreta de regalèssia

Farem:
Posarem la llet en una cassola esmaltada (i que sigui alta per quan bulli).
Hi afegim el sucre, les flors de taronger i la regalèssia tallada a trossets.
Haurem de tenir el foc mitjà i anar remenant perquè no s’aferri.
Deixem que es cogui uns 45 minuts o fins a tenir una crema espessa i amb textura cremosa.
Passat el temps posem la cassola sobre aigua freda i remenem fins que es refredi.
Distribuïm en pots esterilitzats i tanquem hermèticament.
Podrem guardar-la un parell de mesos.
Si obrim un pot, caldrà guardar-lo al frigorífic i consumir-lo en uns quinze dies.
L’energia que ens donarà l’esmorzar farà que ens calcem bé i sortim a passejar per a gaudir de la natura en aquesta època de l’any.
Un pas rere l’altre... Mil pasosSoha.