divendres, 7 d’agost de 2015

Sopa freda de tomàquet {i quatre anys de blog!}



I en veritat avui m'agradaria tenir a tots els que visiteu la nostra cuina asseguts a taula. Seria una celebració fantàstica amb tots vosaltres. Quatre anys compartint algunes de les nostres vivències i tan feliços! Jo sí, molt feliç del fet que la meva afició m'hagi portat a conèixer tantes persones interessants i a viure moments molt intensos. I ho dec als que passeu per aquí. Voldria poder transmetre la meva emoció per haver arribat on som. Moments de vida amb la família i algun repte nou, que assolim amb gust, ens porten a veure que el nostre temps de lleure s'ha escurçat però continuarem sortint un cop per setmana perquè no volem deixar de ser amb els nostres amics i amb el món que ens ha obert internet. I ara em queda fer-vos una abraçada ben forta a cadascun dels seguidors, que gràcies que hi sou la cuina violeta existeix. Quatre anys de blog!

Com que avui no volem complicacions fem una crema o sopa freda, com vulgueu, de tomàquet i iogurt. Nosaltres li diem crema 100x100 km0, ja que tots els productes emprats són de casa, excepte la sal i el pebre. Per a quatre persones,

Necessitarem:
 - 1/2 kg tomàquets madurs
 - 2 grans d'all
 - 2 cebes mitjanes
 - 4 cullerades soperes d'oli d'oliva verge extra
 - 2 iogurts naturals cremosos -també pot ser crema fresca -
 - sal i pebre

Farem:
Posem l'oli d'oliva en una cassola i hi afegim els tomàquets que prèviament haurem rentat i tallat.
Seguidament hi posem la ceba i els alls tallats i el bouquet garni.
Salpebrem.
Deixem coure uns 20/25 minuts.
Traiem el bouquet.
Triturem i afegim els iogurts.
Ho posem al frigorífic i servim fresc.
Podem guarnir el plat amb julivert tallat o amb alfàbrega.
Nosaltres ho fem amb ous bullits perquè sigui 100x100 de casa.

Servim bonic i disposats a brindar per a quatre anys més, com a mínim. 

Un cop vaig llegir que amb els últims centimets que ens quedin a la butxaca hem de comprar un pom de violetes per a l'ànima. Nosaltres avui us el regalem. 
Billie Holiday, Violets for your furs
Moltes gràcies per acompanyar-nos!



8 comentaris:

  1. Moltes felicitats per aquests quatre anys Nani!

    ResponElimina
  2. Moltes felicitats Nani !

    Es un placer seguirte !

    ResponElimina
  3. OOOhhhh, Nani! Quina delícia de sopa! I quina preciositat de taula! Moltíssimes felicitats per l'aniversari del bloc i.....per molts anys més!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  4. Un gris neutre que lliga molt bé amb el vermell tomàquet...tot per celebrar una bonica diada en aquesta taula que invita. Bon aniblog!
    Molts petonets i gràcies per tots aquests anys amb aquestes receptes envoltades d'un ambient excepcional.

    ResponElimina
  5. Felicitats per aquests 4 anys i gràcies per compartir tants moments de la vida, tantes fotos magnifiques i tantes bones receptes.
    Una abraçada
    Conxita

    ResponElimina
  6. Tornem-hi un altre cop ....

    Que sàpigues que vaig a dormir molt tard per "culpa teva". Les fotos, les receptes i tot el que envolta "la cuina violeta" fan que em sigui molt difícil donar-li a la creueta de la página per sortir d'èlla ....
    Realment és un blog relaxant i encantador.
    Nani, moltes felicitats pels quatre anys i que pugui anant a dormir tard.
    Molts petonets

    ResponElimina
  7. Per molts anys! quina taula més ben parada i les fotos molt xules! abraçada!

    ResponElimina