dilluns, 6 de juliol de 2015

Salmó amb patates i ceba {un pícnic viatger}



Tenir la Violeta voltant per casa a l'estiu vol dir que cal aprofitar cuinar receptes que li agraden i de pas fer alguna cosa amb ella. Enguany hem fet un Km 0 posant les distàncies en línia recte i l'orientació d'algunes ciutats del món que ens agraden. Mirant-lo em va preguntar on és Reykjavík i cercant al globus vam organitzar la juguesca de veure què mengen els que hi viuen. Salmó! li vaig dir. El pícnic va servir per a arrodonir-ho i el Xingu, el seu gos, ens va acompanyar. Per a quatre persones,

Necessitarem:
 - 4 talls de salmó (amb pell o sense)
 - 2 patates mitjanes per persona sense pelar
 - 3 cullerades soperes de sal grossa
 - 3 cullerades soperes d'oli d'oliva verge extra
 - 4 cebes mitjanes pelades i tallades a rodanxes
 - 2 llimones
 - 1/2 got de vi blanc
 - el suc de mitja llimona
 - 2 cullerades soperes de xarop d'atzavara (o de sucre morè)
 - sal i pebre
 - unes branquetes d'anet
 - 3 cullerades soperes d'oli d'oliva verge extra per a regar les patates i el salmó 

Farem:
Rentem les patates, les posem a bullir amb i la sal grossa fins que estiguin cuites (ho comprovarem punxant amb un ganivet).
Colem l'aigua, les deixem dins la cassola, tapem, reservem. 
En una paella hi posem l'oli d'oliva on courem la ceba a foc mitjà i que estigui tapada, durant uns set minuts.
Seguidament salpebrem i afegim el xarop d'atzavara, deixant coure fins que agafi un bonic color daurat.
En una safata de forn hi posem les patates tallades a rodanxes, pelades o sense pelar, al gust de cadascú. Si traiem la pell, és més fàcil si encara són calentes.
Per sobre distribuïm la ceba i el salmó, fent uns talls per a posar-hi la llimona.
Salpebrem, hi afegim l'anet, reguem amb el vi, el suc de llimona, l'oli d'oliva i cap al forn, preescalfat a 200º, uns 13 minuts o el temps que creiem que pugui estar cuit.
El resultat és molt i molt bo.
És un plat que podem deixar fet, sense enfornar, i quan tornem de la platja podem acabar-lo mentre ens canviem i parem taula.

Across the Universe, Rufus Wainwright.



4 comentaris:

  1. La recepte, genial. M'encanta el salmó i acompanyat de patatas i ceba... I tal com las preparad.... Perfecte i delicios!
    Si pasem a un altre asunto........ Com a crescut la Violeta. Fes-li una gran abraçada de part meva.
    He disfrutad moltisim amb el recorregut fotografic. Petons per a tots.

    ResponElimina
  2. No em podia creure veient les fotos que era la Violeta! Com s'ha fet de gran!!!
    Quina sort poder passar temps amb una àvia com tu!
    I la recepta genial, tot i que a la Polyanna no li aniria bé (és alérgica al salmó).
    Petons i disfruteu molt!!
    Palmira

    ResponElimina
  3. Tiene una pinta estupenda, pero lo mejor es ver a Violeta. ¡Cómo ha crecido!
    Os mando un besazo.

    ResponElimina