dilluns, 20 de juliol de 2015

Patates embolicades {i unes figues que enamoren...}



Estiu és llum. Estiu és aroma de figuera. Estiu és viure a l'aire lliure. I com a mediterranis que som ens agrada el foc (gràcies a Prometeu), la llum, el perfum de la natura. Avui preparem unes patates embolicades amb fulles de figuera i que us portarà la natura a la cuina i al plat. Ara es parla molt de la dieta flexitariana -aquí teniu un article del diari Ara-, la que està a camí de la vegetariana i que intercala la carn i el peix en mesura, que ve a ser com la dieta mediterrània que ja practiquem nosaltres. Cada cop més escalonem el consum de tall i l'hem portat a posar-lo d'acompanyament més que no pas com ingredient principal. Teniu l'exemple amb aquestes patates noves del nostre hort i unes figues comprades perquè les nostres encara són verdes. Aquest plat us durà a voler repetir i repetir. Per a quatre persones,

Necessitarem,
 - 2 patates mitjanes per persona
 - sal grossa
 - unes 15 fulles de figuera
 - cordill per a lligar-les
 - 2 figues per persona
 - brandi per posar-les en remull
 - unes branques de romaní
 - oli d'oliva verge extra per a amanir
 - sal i pebre

Farem:
Rentem les fulles de figuera i les escaldem en aigua bullent durant un parell de minuts, així s'estovaran i serà més fàcil embolicar les patates amb elles.
Això, emboliquem cada patata, que haurem rentat prèviament, amb una fulla i la lliguem.
Folrem una cassola amb unes quantes fulles de figuera i posem les patates per sobre, acabem amb unes quantes fulles per sobre.
Afegim aigua fins a cobrir-les i hi posem unes cinc o sis cullerades de sal grossa per sobre.
La tapem i fem coure uns 30 minuts o fins que punxant una patata estigui cuita.
Reservem fins al moment de servir que les tallarem per la meitat i amanirem amb sal, pebre i oli d'oliva.
Per les figues:
El vespre les posarem al frigorífic en un bol amb un got de brandi i tapant amb film transparent.
L'endemà les courem en el mateix suc durant uns 15 minuts.
Ho farem bonic si les punxem amb les branques de romaní tant per a coure com per a servir.
Podem guarnir amb peix o carn.

Light and shadows, Vangelis.


2 comentaris:

  1. Que bo! i quines fotos més maques, felicitats!!
    Anna
    http://amossegadetes.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  2. Així entenc jo també la cuina sana. Petonets.

    ResponElimina