divendres, 26 de juny de 2015

Vichyssoise de pebrot vermell escalivat {som a l'estiu!}



Ha arribat l'estiu i vénen dies de barbacoa amb amics. Podrem escalivar uns pebrots vermells per a fer una vichyssoise que li donaran un toc fumat diferent. Amb una cervesa freda a la mà farem petar la xerrada mentre es couen. Per a quatre persones,

Necessitarem:
 - 4 pebrots vermells escalivats
 - 1 branca d'api
 - 1 porro
 - 1 ceba mitjana
 - 3 patates mitjanes
 - 5 cullerades soperes d'oli d'oliva verge extra
 - sal, pebre i nou moscada
 - 1 litre de brou de verdures (o de pollastre) Aneto
 - 1 dl de llet o nata líquida
 - cebollí tallat o trossos de pebrot escalivat per a guarnir

Farem:
Escalfem l'oli en una cassola i hi ofeguem durant uns 10 minuts l'api, el porro, la ceba i les patates, tot tallat finament.
Salpebrem i li donem un punt de nou moscada.
Hi aboquem el brou Aneto que hàgim triat, tapem i deixem coure a foc suau uns trenta minuts.
A l'últim moment hi afegim la llet (o nata) i els pebrots que haurem escalivat al forn o a la barbacoa.
Si us agrada més lleugera hi poseu més brou.
Deixem reposar un quart d'hora i ho passem per la batedora o per la Thermomix, deixant-ho ben fi.
Ho podem posar al frigorífic per a qui li agradi fred o deixar-lo tebi (com m'agrada a mi).
En el moment de servir podem guarnir amb cebollí tallat o amb trossos de pebrot escalivat.
Que tingueu un bon estiu!

Don't let me be misunderstood, André Manoukian & Emily Loizeau


3 comentaris:

  1. Quins bons moments i secrets es comparteixen a les barbacoes :o)
    Probarem la recepta tot i que escalivant els pebrots al forn.
    Petons i bon cap de setmana
    Palmira

    ResponElimina
  2. Molt original! Me la guardo per quan arribin els pebrots a l'hort de casa, gràcies!
    Anna
    http://amossegadetes.blogspot.com.es/

    ResponElimina