dilluns, 11 de maig de 2015

Cóc amb peres i la seva sopa {Fogons de Tàrraco}



A Tarragona estem en plena edició de Tarraco Viva (la dissetena) i no podíem deixar passar l'ocasió sense participar-hi a la nostra manera. Fa uns dies us vàrem parlar al nostre blog de fotografia Xips de Vida de l'exposició El llegat d'August. Ara cuinem a la nostra cuina violeta una recepta del llibre de la Coia Valls i en X.R.Trigo, Fogons de Tàrraco de Cossetània Edicions. Fa un any, tot prenent cafè, li vaig comentar a la Coia que volia fer el Cóc amb peres i la seva sopa i ella me la va dedicar. Aquí la teniu i en veritat ha sortit molt bé, però ens vàrem acabar la sopa i només va quedar el tros de cóc amb una pera per a la fotografia...

Necessitarem:
 - 1/2 dotzena d'ous
 - 70 dl d'oli d'oliva verge extra
 - 150 g de mel
 - 120 g de farina
per la sopa:
 - mel
 - vi (blanc o negre)
 - 6 peres

Farem:
Un cóc tradicional amb els seus ingredients.
L'he fet amb el forn, preescalfat, a 160º en 30 minuts, caldrà que controleu al vostre forn si és el mateix temps.
Posteriorment pelem les peres i les tallem al gust.
Les posem a bullir amb mel i vi.
Quan estiguin al punt colem el suc.
Servim un tall quadrat de cóc i la pera a sobre.
El suc de la cocció el posarem per damunt fins a xopar bé el cóc i que vessi pels costats.

In Re Don Giovanni, Michael Nyman.




5 comentaris:

  1. Una recepta especial per a tu, per un resultat increïble, el coc es veu tan suau i esponjós i les peres cuites amb vi i mel m'encanten...
    Com us cuideu a Tarragona, espero que ben aviat la polyanna pugui conéixer aquesta ciutat i el seu gran legat!
    Una abraçada,
    Palmira

    ResponElimina
  2. La presentació i la foto és fantàstica!
    Marta

    ResponElimina
  3. M'encanten les peres al vi. Però quina quantitat de mel poses per a la sopa?
    Gràcies i felicitats pel teu bloc!

    ResponElimina
  4. Com sempre, bo, bo, ets una artista. I felicitats per la part que et toca en el llibre de les melmelades. Petonets.

    ResponElimina
  5. M'han regalat 30k de pera williams i l'he fet. Ha quedat brutal, merci!

    ResponElimina