dilluns, 27 d’abril de 2015

Una amanida de primavera {amb flors i colors}



Com d'agradable és tenir flors i plantes al voltant. En realitat, per a mi, és una necessitat mirar l'hort, el cel, la natura.  Heu menjat flors de taronger? Són comestibles com les malves, les violetes, les borratges i d'altres. Donen un gust especial i fresc. Les amanides són un plat d'imaginació: s'hi pot posar tot allò que ens vingui de gust i que més ens agradi. I ara a la primavera guarnir-les amb flors és una bona opció. En preparem una de ben acolorida?

Necessitarem:
 - tomàquets de diversos colors
 - fruits vermells (sempre en tinc de congelats)
 - fruits secs - jo hi he posat castanyes del Brasil
 - formatge del nostre gust a dauets
 - flors de taronger i de sàlvia de l'hort
 - quatre fulles d'enciam
 - cumquats tallats en rodanxes
 - tàperes
 per a la vinagreta:
 - oli d'oliva verge extra
 - vinagre
 - melmelada de tomàquet
 - mostassa
(tot en les proporcions que vulguem)

Farem:
Preparem la vinagreta.
Tallem els ingredients i barregem amb la vinagreta.
Posem les flors per sobre.
Servim amb un somriure.

Piensa en mí, Natalia Lafourcade & Vicentico.

5 comentaris:

  1. Ja tenim ganes d'amanides fresquetes! aquesta tan acolorida entra pel ulls!

    ResponElimina
  2. Una amanida preciosa, que deleix esperit i fisic. Preciosa taula i bol. Com sempre aire fresc.
    Bona semana!

    ResponElimina
  3. Quina amanida mes meravellosa... i el millor ingredient, el somriure!! Petons!!

    ResponElimina
  4. No sabia que es podien menjar les flors de taronger...les provare! Gràcies!
    Anna

    ResponElimina
  5. Una altra meravella, Nani, sempre em sorprens...

    ResponElimina