dilluns, 16 de març de 2015

Cóc d'oli d'oliva {i arriba la primavera}



I un any més arribarà la primavera. La rebrem contents i amb ganes de bon temps, però el fred encara serà present i engegar el forn continuarà venint de gust. En el taller que vaig assistir fa uns dies, la Mercè Cabestany ens va donar la recepta del cóc d'oli que var ser servit a les postres. Era tan bo que l'he volgut fer tot introduint alguna modificació. La mesura que he usat és la d'un iogurt però que és susbstituit per llet. Hi he afegit farina de garrofa per a donar-li color. El motlle emprat és d'11 cm de diàmetre per 9 cm d'altura. 

Necessitarem:
 - 1 mesura de iogurt (mi) de llet
 - 1 branca de romaní
 - 2 (mi) de farina 
 - 1 (mi) de farina de garrofa 
 - 1 (mi) de sucre
 - 1 (mi) d'oove - oli d'oliva verge extra
 - 2 ous
 - 8 g de llevat en pols
 - 15 avellanes trossejades

Farem:
Infusionem la llet amb la branca de romaní fins que bulli, apaguem el foc i reservem.
Engeguem el forn a 170º.
Barregem els ous i el sucre en un bol gran.
Incorporem les farines i l'oli remenant.
Anem incorporant la llet continuant remenant.
Afegim el llevat i trossets petits de les fulles de romaní.
Finalment hi posem les avellanes.
Aboquem la massa en un motlle oliat.
Enfornem i controlem que es cogui bé, aproximadament uns 50', per al meu motlle i forn.

La flaire que fa la cuina és de camp: el romaní deixa empremta.
El suplement dominical ens parla de la primavera i jo m'imagino passejant per París que és una preciositat tot l'any però especialment en aquesta estació.



5 comentaris:

  1. Aquest cóc amb romaní, oli d'oliva i farina de garrofa ha de ser un plaer pels sentits Nani... quina font d'inspiració!
    Petons,
    palmira

    ResponElimina
  2. La farina de garrofa li dóna un aire de xocolata que passa desaparcebut per molts nens (i no tant nens). És una bona manera de que mengin sa pensant que mengen xocolata ;)
    Anna

    ResponElimina
  3. Un cóc delicat i molt aromàtic......una delícia!!!
    Petons, Nani!
    Olga

    ResponElimina
  4. Ja m'imagino l'aroma que es deu sentir a la cuina!!!! Fa temps que no faig servir farina de garrofa, i realment va bé perquè sembla que tinguis al davant un pastisset de xocolata!
    Petons

    ResponElimina
  5. Deu tenir un gust molt especial i original, amb la llet infusionada i els fruits secs. Val la pena de tastar!
    Marta

    ResponElimina