divendres, 19 de desembre de 2014

Sopa de carabassa {amb oove}


Les sopes tenen un gran protagonisme a casa nostre. Normalment fem les que cuinava la meva mare i totes tenen nom propi. Ara per Nadal no hi faltarà la Sopa amb brossa dels Nolla, esperada tot l'any i amb competició per a veure qui la fa millor. I una de les predilectes, que també és la recepta més visitada del blog, la Sopa de farigola. Però avui us porto una d'aquelles que deixen una flaire exquisida quan entres a casa. Per a fer-la utilitzarem oli d'oliva extra verge, en endavant OOVE, de l'Oleum Flumen, una empresa innovadora en el món de l'oli. El passat mes de novembre vàrem tenir l'ocasió de fer un tast a la finca Les Teixeres a Vinaixa (Les Garrigues), de la mà del seu propietari en Martí Terés. Tastos amb pa portat des de l'Albi, sopes de farigola i altres degustacions. I allí, acordàrem de preparar una sopa on l'OOVE tingués el seu paper. Així que tinc l'ocasió de portar-vos una excel·lent sopa de carabassa que forma part del patrimoni culinari de la meva familia. Econòmica, fàcil i bona és la seva definició. Per a quatre persones,

Necessitarem:
 - 1 os de pernil petit
 - 350 g de jarret de vedella
 - 600 g de carabassa neta de pell i de llavors
 - 2,5 l d'aigua
 - 100 ml d'OOVE
 - 1 cullerada sopera rasa de sal
 - 60 g d'arròs
 - 150 g de pasta de sopa petita

Farem:
Posem l'aigua en una olla i hi afegim l'os (dins d'una xarxa de coure aliments), la carn, la carabassa tallada a daus, l'OOVE i la sal.
Deixem que cogui durant un parell d'hores a foc mig.
Jo la faig amb l'olla de pressió durant 40 minuts.
Passat el temps traiem la carn i l'os.
Passem la batedora deixant el caldo ben fi.
Tornem a posar l'olla al foc i quan bulli hi tirem l'arròs.
Passats 7 minuts hi afegim la pasta de sopa i deixem 5 minuts més.
Ara ja hi posem la carn tallada en trossos petits.
Deixem reposar quinze minuts abans de servir.
Guarnim amb unes gotes d'OOVE.
Una sopa per a les estrelles de casa.

I avui acabem amb el Nane Tsora de Bratsch, no podia ser d'una altra manera. Aquesta música ens unirà per sempre a en Joan Barril. Ens hem quedat orfes al Cafè de la República. Guardo amb emoció el dia, ja fa sis anys, que va dir: Avui, aquest matí a les 11.30 h, ha nascut a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona una nena que es diu Violeta.  
Qui ens tornarà a dictar els bons propòsits com ell...




8 comentaris:

  1. mmmm Nani, quina sopa!!! Bonics records del dissabte a Vinaixa i emotiu homenatge al cafè de la república.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. ains bandida... com sabies que aquesta recepta em tocaria el cor!!!! Primer peruqe es de la mama, segon perqeu la foto de las estrelles es fantástica... tercer perque la foto del cullerot servint la sopa es prou explícit... enfi... que vull venir a sopar......por fi..... jajaja
    Fantàstica recepte, amb ingredients tots deliciosos que ja et dic...que s'ha de probar. PETONS MIL

    ResponElimina
  3. Avans que res, felicitar a la princesa Violeta i a vosaltres, per gaudir- le. I de la sopa que vols que te digui...que me sembla un encert, fina, deliciosa i delicada i que m' imagino lo bonísima que ha d' estar. Ara vaig a veura la sopa amb brossa. M' has picar la curiositad.
    Si no ens parlem avans, que paseu una días fantàstics.
    Mil petons per a tu i per tots

    ResponElimina
  4. Una sopa molt interessant. La cuinaré tot fent una copa de cava en record de Joan Barril.

    ResponElimina
  5. Oohhh!!!! Quina sopa!!! No em faria res poder fer un tastet......
    Petons, Nani!!!
    Olga

    ResponElimina
  6. Quina sopa més fina! Té una punta exquisita! I les estrelles ja apunten que és menjar d'Àngels!
    Magnífiques les imatges de l'estada a Les Teixeres, bells records compartits 😘

    ResponElimina
  7. Ha de ser tot un plaer dinar a casa teva, Nani. Fas una feina extraordinària, mereixes un reconeixement. Enhorabona!

    ResponElimina