dijous, 16 d’octubre de 2014

Pa de carabassa i orenga {i llavors de gira-sol}



Potser ens direu que fins quan farem receptes amb carabassa i us responem que ens queden unes quantes, per la qual cosa no li dedicarem un dia sinó un mes. Avui que és el Dia Mundial del Pa (#wbd2014), la cita anual del món bloguer, ho volem celebrar amb una recepta que fem per primera vegada que no ens ha decebut. Això de fer el pa a casa és agafar-hi el punt i començar a fer-ne. No passa res si els primers no surten com voldríem, ja vindran els bons. També cal tenir uns estris que ens ajudin a manejar-nos a l'hora de cuinar. Aquest cop emprem el Kit Panera i el Pa de Motlle, ambdós de la casa Lékué. Ens ho posen fàcil. 

Necessitarem:
 - 250 g de carabassa neta
 - 500 g de farina
 - 15 g de llevat fresc
 - 2 cullerades soperes de llet tèbia
 - 100 g de sucre
 - 1 cullerada (cafè) de sal fina
 - 100 g de mantega a temperatura ambient
 - 1 got d'aigua tèbia
 - 20 g de llavors de gira-sol
 - 1 cullerada sopera d'orenga

Farem:
Bullim la carabassa en aigua fins que sigui tova, escorrem i fem un puré.
La posem a la panera on anirem afegint la farina, tot pastant.
Desfem el llevat a la llet tèbia i l'afegim a la massa.
Hi anirem ajuntant l'aigua, el sucre, la sal i la mantega.
Treballem la massa amb la cullera i pastem durant uns 15 minuts.
Si veiem que no agafa podem anar afegint una mica de farina perquè quedi amb cos, de mica en mica per a no passar-nos.
Fem una bola, l'enfarinem i la deixem dins la panera tancada, en un lloc sense corrents, durant la nit.
Escalfem el forn a 200º.
Afegim l'orenga i les llavors a la massa, tornant a pastar uns cinc minuts.
La posem al motlle, pinzellem per sobre amb una mica de llet i enfornem uns 45 minuts o fins que el veiem cuit.
Desemmotllem i posem el pa sobre una reixa perquè es refredi.
Com sempre, posem al forn una safata amb pedres volcàniques a la part de baix i en el moment d'enfornar les mullem amb un got d'aigua perquè hi facin vapor. 
Després baixem la temperatura uns 10º.

Us convido a començar el dia esmorzant una llesca del nostre pa, amb mantega i sucre, com ens agrada. Mentre Bread ens xiuxiuegen a cau d'orella If. Segur que d'aquesta manera tot sortirà bé la resta de la jornada. Tot.


3 comentaris:

  1. Un dia que comença amb aquest pà solament pot ser bó. Mira que ens agraden els pans de carbassa però aquest any estàn tardant les carbasses al pagès on anem i encara no n'he preparat cap... però demà comencen les vacances i segur que en prepararem un ben bó avec la nina :o) Tant bó com el teu...
    Petons,
    Palmira

    ResponElimina
  2. Aquesta setmana el faig.
    Espero que em quedi tant maco i tant bo com a tu.
    Petons.

    ResponElimina
  3. Quina foto tan maca del pà!!!!! M'agrada!!! Ara me'n pendria una bona llesca amb oli per esmortzar!
    Fantàstic!

    ResponElimina