dilluns, 29 de setembre de 2014

Massa brisa {i un passeig pel Priorat}



La setmana passada la Rosa, que és de Porrera, em va portar uns gotims de raïm i les últimes figues del seu hort. Calia fer alguna cosa ràpidament per a aprofitar-ho. La Violeta va pensar en un pastís on quedés la fruita per sobre. Dit i fet, ens vam posar a fer una massa brisa i per a berenar ja ens el menjàvem. I ella em va dir com volia la fotografia: del tros que es menjaria. De pas, n'afegim unes de diferents llocs del Priorat, és tan bonic...
Per a una massa brisa casolana i el pastís en un motlle de 20 cm,

Necessitarem:
 - 250 g de farina tamisada
 - 125 g mantega
 - 50 g sucre en pols
 - ratlladura de llimona
 - 1 ou
 - 10 ml de llet
pastís:
 - 7 figues
 - raïm
 - 150 g formatge tipus Philadelphia
 - 250 ml nata
 - 1 ou

Farem:
Pastem els ingredients de la massa ben treballats i la deixem reposar 1/2 hora al frigorífic.
Posem paper vegetal de forn al motlle, repartim la massa -que haurem aplanat amb un corró- per sobre i que les vores quedin ben altes. 
Batem el formatge, la nata, l'ou i ho aboquem a la massa.
Repartim la fruita per sobre.
I cap al forn, que ja haurem posat a escalfar a 180º, uns 35 minuts aproximadament, fins que es comenci a daurar.
Ja només cal tenir gana i compartir-lo amb algú.

       ...i quan la lluna a Sant Antoni
                     busca el seu lloc entre els xiprers
                                el poble sembla que se n'adoni
                                                que és allí dalt només per ell...
El cafè antic, Lluís Llach.




5 comentaris:

  1. Quin bon gust té la Violeta a l'hora de preparar el berenar, potser hauriem de venir amb la rosseta a berenar amb vosaltres :o)
    I el Priorat, sens dubte un dels meus llocs favorits per gaudir de bon menjar i bona compania !
    Una abraçada i correm a ballet!
    Palmira

    ResponElimina
  2. Un pastís deliciós i unes imatges precioses, com sempre. Té gust la Violeta. Petons.

    ResponElimina
  3. Bonica terra i bona recepta. Un bon homenatge al Priorat.

    ResponElimina
  4. Como me gusta ese paseo por el Priorato¡¡¡¡ Precioso y preciosas fotos. Un besito.

    Virginia "sweet & sour"

    ResponElimina
  5. Com xala la Violeta amb tu i....com xales tu amb la Violeta!!! Quina néta més afortunada!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina