dijous, 22 de maig de 2014

Pop amb patates {i carpaccio de carxofes}



D'ençà que tinc el blog els amics em regalen les coses més diverses: un got de l'àvia, una forquilla trobada en un calaix, que si un copa que es va quedar sola i podrà sortir en qualsevol foto, o qui passa per una botiga i s'enamora d'un plat que sap segur que m'emocionarà. I això em fa tan feliç! Avui us presento unes carxofes que em portaren de Roma. Oh, oh. Sí, de Roma. En farem en carpaccio.

Necessitarem:
 - carxofes
 - suc de llimona
 - pop bullit
 - patates
 - vinagre
 - oli d'oliva
 - pètals de sal
 - pebre vermell dolç
 - pebre vermell picant
 - pebre negre

Farem:
Netejarem les carxofes, traient les fulles més dures, i les tallarem ben finetes, amanint-les amb suc de llimona-unes gotes perquè no es tornin negres-, oli i vinagre (es pot prescindir), sal i pebre negre.
Reservem.
A la fotografia les he posat una mica més dobles, amb les puntes sense pulir i sense amanir (sortia el plat molt tacat i no quedava bé).
Netegem el pop i el congelem.
Descongelem el dia que calgui i el bullim en aigua amb una ceba i uns taps de suro.
Sabrem que està a punt quan el punxem i no ofereix resistència.
El tallem a rodanxes.
Les patates les podem coure al vapor.
En una safata posem un llit de carxofes, patates i el pop.
Amanim amb un bon oli d'oliva, sal i els pebres vermells.
Un vi blanc farà el seu paper.
I com si de dins de la bossa de carxofes sortís Giorgio Conte, el germà petit del Paolo, i ens cantés Gnè Gnè. Amb un plat senzill i sense complicacions, una sintonia de fons i bona companyia no ens cal res més...





9 comentaris:

  1. Un clàssic, aquest pop amb patates, reconvertit, afegint-hi les carxofes! a mi m'encnaten, crues. Només amanides amb una mica d'oli, sal i pebre i... cap a dins!

    ResponElimina
  2. Aixó si que són amics. Molt bona elecció dels ingredientes i de la recepta. Petons!

    Ana

    ResponElimina
  3. Una recepta clàssica amb plus viatger.
    Una bona recepta.
    Petons Nani!!!!

    ResponElimina
  4. Ja diuen, que qui te un amic té un tresor!!! Quina sort que siguin tan esplèndits!!!!
    La recepta boníssima!
    Petons

    ResponElimina
  5. Aquesta classe d'amics són els que valen la pena.....els que van pels llocs i se n'enrecorden de nosaltres!!!
    Quan vàrem estar a Roma flipavem amb les carxofes!!! :O I des d'aleshores també les preparem en carpaccio :P
    Petonets guapa i gràcies pel missatge :). Bon cap de setmana. MAR i JAVI, de EQNME

    ResponElimina
  6. Qué bonica la foto de la carxova desmontada amb els colors violeta...preciosa!
    Un plat ben original.. el carpaccio de carxofa es ben bò i amb pop segur que es una bona combinació!

    ResponElimina
  7. Preciosas esas dos fotos de las alcachofas. ¡Qué suerte tienes con esos amigos que te regalan pequeños props! Bueno, en honor a la verdad también tengo que reconocer que yo tambien tengo una estupenda amiga que siempre me regala cosas estupendas para mi blog. Y esa amiga eres tú. Millones de gracias. Cada regalo tuyo me supone un pensar qué puedo sacar y cómo fotografiarlo. Un besazo.

    ResponElimina
  8. M'agraden molt les carxofes en carpaccio. Com molt bé dius és un plat senzill, però sovint els plats senzills són els més bons.
    Per cert, el cap de setmana passat vam estar per Tarragona, feia molt de temps que no haviem estat i ens va encantar i ho vam passar molt bé. Jo anava mirant pels carrers per si et veia :)
    Petons

    ResponElimina
  9. Acabadetes de collir les carxofes en carpaccio són un espectacle... i si a més hi poses pop!!!! Es pot saber perquè no avises quan fas aquestes coses tan exquisides ?????

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina