divendres, 23 de novembre del 2012

Picantó a l'americana {i música de Ray Charles}


Fa uns dies fent zàping vaig agafar un canal on preparaven un pollastre a l'americana. El vaig veure tan cruixent que em vingueren ganes de cuinar-lo. Però quan vaig a anar comprar tenien uns picantons que feien molt de goig i me'ls vaig firar. He aprofitat de posar de fons un drap de cuina que em van regalar i tot queda made in USA, on per cert ahir van celebrar el Thanksgiving que tant li agrada a la Mon, però d'això ja en parlarem un altre dia. 
Per a dues persones,

Necessitarem:
 - 1 picantó (pollastre petit)
 - 2 cullerades soperes de mantega en pomada
 - 2 cullerades soperes de mostassa
 - 150 g de ceba fregida deshidratada
 - 3 tomàquets madurs
 - 150 g de xampinyons
 - 2 tires de cansalada fumada
 - sal i pebre
 - 1 tassa cafè de brandi
 - oli d'oliva

Farem:
Obrim el pollastre per un costat i que ens quedi en forma de papallona, li traiem la pell deixant-lo ben polit i ben pla.
L'untem amb la mantega per tot i després amb la mostassa.
Per sobre hi varen posar pa ratllat, però jo he posat ceba deshidratada que em quedava.
Reservem.
Seguidament en una paella hi passem la cansalada tallada a tires, els tomàquets tallats a quarts, sense llavors, i els xampinyons. 
Salpebrem, hi posem el brandi i no cal coure massa.
En una safata de forn hi fem un llit amb aquests ingredients i per sobre hi descansem el pollastró.
Escalfem el forn a 180º.
Enfornem i el deixem coure uns 45 minuts, més o menys, segons el forn i la grandària del pollastre.
Us quedarà cruixent i bo. 

Ens hem acompanyat d'un Priorat que ens deixat amb l'ànima a to. Plovia i a casa s'hi estava bé, mentre el gran Ray Charles feia un duet amb l'Elton John amb Sorry seems to be the hardest word...

27 comentaris:

  1. Quina bona pinta aquest picantó a l'americana, segur que va ser boníssim!! saps on marxo el dia 8 de des? a Nova York!! i segur que no trobo una recepta tant bona com la teva!

    petonets

    ResponElimina
  2. Tiene que estar realmente delicioso y de postre las magdalenas de chocolate. Un abrazo y feliz fin de semana, Clara.

    ResponElimina
  3. Ha de quedar bonissim aquest picantó Nani!! La seva carn no és massa gustosa per si sola, ja que són carns molt joves, però amb tot el que hi poses....Nyam!! Jo m'apunto a dinar ehhh!!
    Petons guapa i bon cap de setmana. MAR, de EQNME
    P.D: Gràcies per dir-me l'ho del concurs de magranes...però no se si és tant bona com per presentar-la a concurs... ajaja

    ResponElimina
  4. mmm de que hem de parlar dins d'uns dies???? mmmmmm
    M'encanta aquesta recepta Nani, tant per decoració (un 10 el drapet!!!) i auqest picantó, tendra, petitet, amb els champis, la cansalada el pa rallat, ha d'estar de campeonat..i saps que ...no el coneixia!!!!!
    Molts petons i bon cap de setmana!!!! Les dues estarem molt properes metaforicament parlant!!!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  5. La Mon/Abril és la fan nº1 dels USA, la faran embaixadora.
    Petons i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  6. De vegades, les receptes més bones surten fent zapping... és ben cert, això! Un plat molt original i vistós, Nani!!! Petons i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  7. jajajaja us veig molt posades amb tema americà, eh?Ja li diré a la sister que em passi fotos del seu Thansgiving!
    Aquests picantons fan una pinta fantàstica!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  8. tinc un pollastre a la nevera que crida que vol ser cuinat així!! ho intentarem, segur que ens lleparem els dits!

    ResponElimina
  9. Deu quedar molt cruixent i bo. La mostassa m'encanta!
    Marta

    ResponElimina
  10. Doncs no cal que sigui Thanksgiving per menjar aquest pollastre. Te una pinta deliciosa!! Petons i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  11. Americà o no, aquest picantó ha d'estar boníssim!

    Ptnts i bon cap de setmana
    Dolça

    ResponElimina
  12. Quina presentació més treballada la bandera americana li dóna un toc molt americà. Feliç dia d'acció de gràcies

    ResponElimina
  13. Una recpta ben fácil i de ben segur saborosa!!!
    Que tingueu un bon dissabte i diumenge maca.
    UNA FORTA ABRAÇADA :)

    ResponElimina
  14. Per cert NANI, ¿sería posible que m'escribissis a la adreça que figura en el meu blog, per deixarme una adreça de correo a on et pugui fer una consulta personal?
    GRACIES :)

    ResponElimina
  15. hummm vaya mini pollastrito tan rico, estos americanos saben lo que se hacen y tú más!!! un besote

    ResponElimina
  16. Una proposta molt americana i molt bona!! M'encanta.
    Petons

    ResponElimina
  17. Nani, estos pequeños "pollitos" me encantan, son muy jugosos, con esta guarnición ya para que hablar, mejor ponerse manos a la obra y a zampar.
    Besos bonita.

    ResponElimina
  18. La mostassa i la textura cruixent m'encanten així que de ben segur que aquest pollastre aviat el provaré de fer.
    Petons
    Conxita

    ResponElimina
  19. Això té una pinta excel.lent! Amb les textures i els sabors combinats, és una meravella.
    M'emporto l'idea per ben aviat!
    Petonets i bon diumenge, gaudint dels panettone :o)
    Palmira

    ResponElimina
  20. Una recepta made in USA total :)
    Ha de quedar molt gustós, qui sap si ja una recepta per Nadal? ;)

    ResponElimina
  21. Pero que rico este Picantón!!!!! a mi me gustan mucho, son muy sabrosos y con este toque que tu le has dado de cebolla, mostaza, y el brandy.....que bueno!!! un beso guapa

    ResponElimina
  22. Qué buena pinta tieneeee!!! me está dando un hambre solo de verlo....ñam!!!

    ResponElimina
  23. Quina bona pinta...i el drap de cuina és una passada, ara el Priorat ha debut de ser gloria.

    Petó

    ResponElimina
  24. Delicios t,ha quedat un plat de 5 estrellas, una combinacio excelent per donar joc a una explosio de sabors. Gracies per la recepta.

    Salutacions cordials del amics de Mobles Cambrils

    ResponElimina
  25. A mi que m'agraden molt els picantons ja tinc una altra manera de preparar-los. Petons des de Reus.

    ResponElimina