dimarts, 18 de setembre del 2012

Cuina amb melmelada {moltes gràcies!}


I així com qui no vol la cosa hem arribat a l'any de La cuina violeta amb un recull de receptes amb melmelada. Estem molt contents perquè uns blocs amics ens han fet arribar unes delicioses menges que us delectaran la vista i el paladar:
Varem començar la llista amb la Glòria que ens va visitar fent un dolç Púding de melmelada i clares d'ou. Una recepta del Brasil immensament bona.
La Marta, des de Reus, va fer amb melmelada de taronges de la seva àvia una deliciosa Marquesa de xocolata. Ohhhhhh! El Baix Camp té qualitat.
El Juan Diego ens va dedicar un Mojito amb melmelada de llimona, no ho puc dir amb paraules perquè el vaig beure i només puc transmetre sensacions.
La ganxeta Dolça ens va recordar el seu Carpaccio de figues i encenalls de foie amb vinagreta de figues. Carai amb el Baix Camp...
I l'Eva es va estrenar en un concurs! Gràcies Eva perquè, encara que reticent, ens vas fer un deliciós Pastís de formatge amb melmelada de cireres.
La Rebeca que ens té acostumats a uns dolços molt dolços va enviar un Pastís de mousse de formatge amb melmelada de meló. Uala! com diria la Violeta.
Ah, i com que som internacionals, la Palmira des de Milà ens va fer dues receptes, una de salada i una de dolça: Porc rostit glassejat amb melmelada de taronja i un pastís sense encendre el forn, amb paella (la Palmira és així d'original): Pastís caramel·litzat amb melmelada de cireres. La seva nina Polyanna la inspira...i molt!
Us agraden les pomes? Doncs aquí teniu un Pastís de poma que us podrà acompanyar en qualsevol moment. Qui l'ha fet? La Carmeta Rusquilleta!
La Sandra i el Xavi van celebrar el seu aniversari dedicant-nos un magnífic Pastís de xocolata amb salsa de taronja. Per molts anys vosaltres també! (50% Baix Camp).
Sabeu què són els Tiganites? Voleu un maridatge de vins amb una Llaminera a la sal amb poma, carxofes i gelea de vi? Potser una melmelada amb barreja de fruites de Melmelada de meló i albercoc ?. Tot això ho han  fet l'Alba i el Jordi, molt treballadors...i amb gust.
I la benvolguda Abril ens va dedicar una Melmelada de tomàquet que ens fa tocar el cel...
El meu crític més crític de tots el crítics, l'Albert de La cuina de sempre ens va deixar tres: Franxipa, un català Pastís de la Diada i un Assortiment de pintxos que us alegrarà el dia. Albert, continua així. M'agraden el teus comentaris.
I des d'un bloc dedicat als celíacs Glutoniana ens arriben uns exquisits Canapés de brie o camembert amb melmelada de tomàquets. Gràcies per tenir un bloc amb sensibilitat!
La Marta, amb un toc valencià que a mi m'agrada molt, ens ha fet un Llobarro amb botifarra i melmelada de gerds que deu n'hi do!
I la Conxita que ens va enviar la recepta tot tenint les maletes de les vacances a la mà, una deliciosa pasta de full amb formatge de cabra i melmelada de tomàquet.
La Cósima, recent tornada de vacances, ens va enviar una Galette de figues, formatge gorgonzola i melmelada de ceba i escalunyes al romaní, una barreja d'ingredients boníssims, amb una flaire espectacular.
Nosaltres hi afegim al recull el nostre Bescuit de cervesa negra cobert amb xocolata i farcit de melmelada de taronja amarga i una recepta de cuina d'aprofitament amb melmelada Pa d'ahir amb melmelada de taronja.

I de la mà de la Violeta n'ha sortit  el guanyador del lot de melmelada d'Els Fruits Saborosos:  L'Abril, del bloc April's Kitch. Felicitats!!!!!!!!

Moltes gràcies a TOTS per la vostra participació, i fins la propera.
Nani


Fotografies:  Blocs participants

31 comentaris:

  1. Ostres Nani jo no m'en havia adonat d'aquest concurs de melmelades....!! hagués participat... o si ho vaig veure no m'en recordava!! a la pròxima! escolta, hi tant que ens veurem dissabte!! ja en tinc moltes ganes!

    petonets

    ResponElimina
  2. Gràcies!!!!!! estic molt contenta per aquest premi. Un luxe haver participat en en concurs per la Cuina Violeta, blog de referencia. Nani, un petò.

    ResponElimina
  3. I felicitats a les altres receptes, totes eren fantàstiques.

    ResponElimina
  4. Bon dia Nani! Apa, quina selecció de receptes més bona, no sé quina m'agradarà més :)))

    No has dit res dels Premis Blocs 2012, que no et va arribar el meu missatge pel Twitter? Ets finalista!!!!
    Ens desvirtualitzarem el dia 5 a Reus, jo també ho sóc :))

    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Ester! Ens veurem a Reus el dia 5.
      Una abraçada,
      Nani

      Elimina
  5. Ups! Doncs jo no em vaig assabentar d'aquesta proposta, Nani. Quines receptes més bones que n'han sortit, oi? M'encanta fer melmelades.... mmm!!! Petonets i felicitats per l'Abril!!!

    ResponElimina
  6. Gràcies a tu per compartir-les!!! i moltes felicitats a l'Abril!!
    ptnts Nani!

    ResponElimina
  7. Moltes felicitats Abril! Ets un crack!!!!!!!

    ResponElimina
  8. Hola!!!
    Unas recetas más estupendas y menudas fotos que las acompañan, me las apuntaré.
    Enhorabuena al ganad@r.
    Besos.

    ResponElimina
  9. Moltes felicitats Abril!!!!!
    I tots sortim guanyant amb aquest receptari, totes les receptes i les fotos són com per a llepar la pantalla :o)
    Molts petonets a la Violeta també !
    Palmira

    ResponElimina
  10. ...i tant que seguiré així....no puc canviar. Dic el que penso.
    I gràcies per la referència...encara que m'agrada més l'últim pastís de la Diada que he fet (amb estelada) que el que has comentat tú (de l'any passat)...
    ...serà pels temps que còrren...
    ...però clar, aquest últim no tenia melmelada.
    Per cert, has fet un bon recull de receptes amb melmelada...hi ha molt nivell aquí, eh?
    La feina ben feta...no té fronteres.
    Bona feina Nani.

    ResponElimina
  11. Oh, jo tampoc ho sabia... veig que som molt que no ens en vam assabentar :(
    De totes maneres, el recull de receptes ha quedat espectacular!

    ResponElimina
  12. ostresssssssssssssss! no em diguis que se m'ha passat el temps! 8(((( Nani!! que tenia la recepta pensada. Ho sento moltíssim. Molts petonets guapa

    ResponElimina
  13. Moltes felicitats a l'Abril, s'ho mereix! La Violeta ha fet una molt bona tria! :)
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  14. Tens un bloc fantàstic! Felicitats per ser finalista als Premis Blocs Catalunya 2012!

    ResponElimina
  15. Felicitats per l'any de blog i a l'April's KITCH!!! :D

    ResponElimina
  16. wow!!! mermelada everywhere!!! Felicidades a la ganadora!!!!

    ResponElimina
  17. No em puc creure que no conegués el teu bloc...és una passada!! Per a mi és un veritable honor haver quedat finalista amb tu als premis blocs Catalunya. Un petonet

    ResponElimina
    Respostes
    1. Maria José ens desconeixíem mutuament. Ens veurem a Reus!
      Nani

      Elimina
  18. M'en alegro de veure aquest recull de receptes tan bones i de que la GUANYADORA i tu estigueu contentas.
    Per la meva part i tot i que continuaré posant els post que tinc fets de tot l'estiu estaré una temporadeta sens escriure comentaris doncs estic un xic agotada i vull descansar, pero aixo no quita que de tant en tant us visiti i doni un cop d'ull al vostres plats.
    UNA FORTA ABRAÇADA NANI :)

    ResponElimina
  19. Ooooh!! quina pena.. no em vaig assabentar del repte de les melmelades, i això que n´he fet de tots els gustos... felicitats a la guanyadora, vaig a mirar tot el gruix de receptes que soc una gran aficionada a les melmelades cassolanes... petons,

    ResponElimina
  20. Quin recull més "melmeladonenc" després li dono una ullada.

    Felicitats a la guanyadora!

    ResponElimina
  21. Vaja jo no he arribat, tinc massa assumptes i, a més, pèrdua d'uns quilets a la vista. Pel meu aniversari a veure si m'animo i faig una Sacher. De totes maneres en totes aquestes aportacions tenim molt on triar. i feina per a mirar-les totes! Admirable la feinada. Petons a tots.

    ResponElimina
  22. Qué bueno Nani. Vaya colección de recetas estupendas. Ahora mismo empiezo a ver todas. Un besazo.

    ResponElimina
  23. Quin recull més xulo que ha quedat!!! Estava esperant-lo amb delit! Perquè m'encanta la mermelada! Per molts anys Nani!! I felicitats Abril!!

    ResponElimina
  24. uhhh quina ganaa!
    Felicitats a tots els participants, les receptes son com per llepar el plat!
    un petó

    ResponElimina
  25. Quin munt de receptes bones!! Les hauré de mirar totes amb deteniment, que segur que en faré alguna.
    Petons!!

    ResponElimina
  26. Menudo repertorio nena, espectacular, ahora quien no haga mermelada es porque no quiere, hay donde elegir.
    Besitos linda.

    ResponElimina
  27. No se com.....però se'm va passar per alt, no ho vaig llegir!! :( M'hagués agradat molt poder-te enviar alguna recepta!! Només desitjo que l'any vinent totes dues seguim per la web i ho poguem celebrar. Salut :)
    Petonets. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  28. Ja tinc l'hort,..cireres, peres, pomes, magranes, maduixes, prunes,...a fer feina,... les receptes GENIALS!!
    Roser

    ResponElimina